Vijftig jaar parochie Christus Koning Gent 1956-2006

Auteurs: BUYSSE (K.) en DEKEYSER (E.)

Uitgave: 2006

Op de foto hieronder vind je de school links (let op de rij kleine boompjes op de speelplaats!), omgeven door moestuintjes en trage wegen, waaronder de Groenen Walleweg die dit jaar opnieuw werd aangelegd door de Universiteit Gent.

foto van Red het laatste gebouw van de wereldtentoonstelling 1913.

Op bladzijde 99 van het boek “Vijftig Jaar Parochie Christus-Koning Gent (1956-2006)” staat er : “In 1914 werden reeds nieuwe lokalen opgetrokken met materialen, afkomstig van de gesloopte gebouwen van de Wereldtentoonstelling van 1913 (…).”

Boek 50 jaar KK.jpg

Op de foto zie je in de koets pastoor Ivo Van Kerckvoorde. Deze priester kocht de modelschool van het Moderne Dorp en liet deze overplaatsen door aannemer Gildemijn naar zijn huidige locatie. Daar verving de school een eerder houten schooltje.

De verplaatste modelschool van 1913 zou een nieuw hoofdstuk wijkgeschiedenis inluiden. Met de bouw van de eredienstkapel in 1959 op de speelplaats en het café met feestzaal in 1960 rechts van de school, zou de modelschool van 1913 het kloppende hart van de wijk blijven.

Ook vandaag vervult het schoolgebouw nog één van de belangrijkste sociale functies in de wijk: de voedselbank en tweedehandswinkel van de armenwerking ’t Geraarke.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s